Criza în media: New York Times concediază 100 de jurnalişti

20 Octombrie 2009
Foto: Mediabistro.com
Foto: Mediabistro.com
Cotidianul New York Times va restructura 100 de posturi până la finele anului, echivalentul a 8% din redacţie, pentru a putea supravieţui crizei economice care a afectat drastic piaţa media americană, a anunţat, luni, conducerea cotidianului.
Conducerea publicaţiei va propune un plan de concedieri începând de joi şi va recurge la concedieri, dacă nu sunt voluntari. Angajaţii au la dispoziţie 45 de zile pentru a se decide dacă profită sau nu de planul de restructurare. "Dacă nu atingem 100 de plecări, confrom planului, suntem obligaţi să facem concedieri", a declarat redactorul-şef  Bill Keller, citat de AFP. "Sper că nu se va ajunge aici, dar rămâne o posibilitate", a adăugat acesta.

"Nu voi pretinde că aceste măsuri nu vor îngreuna munca jurnaliştilor, ale căror sarcini de serviciu au devenit mai mari decât compensaţiile", a mai spus Bill Keller. "Ca şi voi, aştept cu nerăbdare ziua în care ne vom putea face treaba fără a trebui să ne uităm peste umăr la criza economică", a comentat redactorul-şef.New York Times a recurs deja la un plan de concedieri comparabil anul trecut. Redacţia cotidianului s-a micşorat de la 1.330 de jurnalişti la 1.250, fiind reduse şi salariile celor mai mulţi dintre angajaţi cu 5%.

La fel ca alte publicaţii americane, New York Times a trebuit să contracareze rapid o scădere drastică a veniturilor din publicitate, dar şi o migrare a cititorilor fideli către conţinutul online gratuit. Cotidianul a nunţat, săptămâna trecută, că renunţă la vânzarea ziarului local Boston Globe, după ce ofertele primite au fost considerate nesatisfăcătoare.

Totodată, New York Times a contractat un credit ipotecar, pentru a-şi plăti datoriile şi a beneficiat şi de un împrumut de 250 milioane de dolari din partea miliardarului mexican Carlos Slim.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?