Criza din Zimbabwe: Mugabe, destituit de propriul său partid. Termen-limită să renunţe la funcţie!

19 Noiembrie 2017
Robert Mugabe
Robert Mugabe

Șeful statului zimbabwean Robert Mugabe a fost demis din funcția de președinte al partidului de guvernământ. Funcţia va fi preluată de fostul vicepreşedinte al ţării, a cărui destituire în urmă cu două săptămâni a declanşat o criză politică şi preluarea puterii de către armată. 

Destituirea lui Robert Mugabe a fost startul unei bucurii imense la convenţia partidului de guvernământ din Zimbabwe. O altă măsură a fost expulzarea din formaţiunea politică a soţiei lui Mugabe, pe care acesta încerca să o propulseze viitor şef de stat.

Intenţia aceasta, dar şi concedierea fostul vicepreşedinte, a provocat intervenţia armatei, care l-a plasat în arest la domiciliu pe dictatorul aflat în fruntea ţării din 1980.

În acest weekend, mii de oameni au ieșit pe străzile din capitala Harare pentru a-și arăta sprijinul față de armată.

"M-am săturat de tiranie, de sărăcie, de suferinţă. M-am săturat să mai fiu un cetăţean de mâna a doua", spune o protestatară."Nu avem bani de medicamente, iar fiul preşedintelui îşi cumpără un ceas de 60.000 de dolari. Le cerem să se oprească!", au strigat alţi oameni prezenţi.

De la preluarea puterii, şefii armatei negociază cu Mugabe ca acesta din urmă să renunţe la putere. Dacă nu va face asta până marţi, dictatorul va fi pus sub acuzaţie de către Senatul din Zimbabwe.Sursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?