CRITICILE la adresa AUTORITĂȚILOR, păcat de MOARTE într-o fostă republică sovietică

27 Septembrie 2014
Critica la adresa autorităților, păcat de moarte în Tadjikistan
Critica la adresa autorităților, păcat de moarte în Tadjikistan

Muftiul Tadjikistanului a declarat sâmbătă că a emis un decret religios (fatwa), potrivit căruia orice critică la adresa autorităţilor acestei foste republici sovietice din Asia Centrală va fi de acum considerată un "păcat grav".

 "Centrul islamic din Tadjikistan a emis un nou decret religios special, potrivit căruia orice critică la adresa autorităţilor va fi considerată un păcat grav", a declarat muftiul Saidmoukarram Abdoukodirzoda.

"Critica subminează încrederea în autorităţi", a explicat el.

Muftiul le-a cerut, de asemenea, musulmanilor "să evite contactele cu organizaţiile internaţionale străine şi presa care ameninţă stabilitatea ţării".

"Cei care instigă populaţia împotriva autorităţilor vor fi pedepsiţi de Allah", a declarat el.

Partidul moderat de opoziţie Renaşterea Islamică a criticat această fatwa, apreciind că a fost "dictată de autorităţi".

Tadjikistanul, ţară laică dar cu majoritate musulmană, condusă din 1992 de Emomali Rahmon, a cunoscut de la destrămarea URSS şi până în 1997 un război civil sângeros între putere şi combatanţii islamişti.Sursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?