Cristian Tudor Popescu, reacţie ŞOCANTĂ după caricatura din Charlie Hebdo cu Simona Halep

14 Iunie 2018

Scandalul zilei, caricatura din Charlie Hebdo cu Simona Halep, a fost comentat şi de Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a fost nemilos cu ziariştii de la publicaţia franceză de satiră: "Hebdoșii ăștia nu au decât să continue să-și producă liber abominațiile, dar și eu am dreptul să nu fi vărsat și să nu vărs vreodată o lacrimă pentru ei".

Cristian Tudor Popescu s-a referit la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo care a avut loc la Paris, în 7 ianuarie 2015. Atunci, 12 oameni au fost uciși (10 jurnaliști și 2 polițiști) și 11 răniți în atacul asupra sediului săptămânalului satiric. Doi atacatori mascați și înarmați au luat cu asalt birourile editoriale și au început să tragă cu arme automate.

Citiţi şi:

Caricatură în Charlie Hebdo. O româncă triumfă la Roland Garros. Halep: ”Fier vechi, fier vechi!”

"Având în vedere ce se află lângă aceste cuvinte în „caricatura” publicată de foaia Charlie Hebdo, traducerea în românește ar fi: O româncă câștigă Roland Garoi.Căci făptura desenată acolo nu numai că nu are nici cea mai mică asemănare cu Simona Halep, dar este o corcitură de om cu un cioroi dințos care zbiară: „Ferraille! Ferraille!” (Fierotenii, fier vechi).

Înțelesul acestei creațiuni, care cică este umor pentru șarliștii fini, apare limpede: o româncă, fie ea și campioană, în Franța nu poate fi decât o țigancă semiumană, încântată să vândă Cupa Suzanne Lenglen ca fier vechi, ocupație atribuită țiganilor care fură metal de pe unde pot.

Trei sunt concluziile care se desprind:

1) Țiganii sunt ciori.

2) Românii sunt țigani.

3) Românii-țigani sunt cu toții niște hoți cretinoizi", a comentat Cristian Tudor Popescu pe republica.ro.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Radu
15 Jun 06:42
Ar trebui vidanjată redacția ziarului.......
Răspunde
0 0
Luminita
14 Jun 22:27
Reacția mi se pare îndreptățită și trebuie să recunosc că și eu m-am gândit imediat exact la același lucru. Numai că mi se pare mult mai corect, pentru a nu fi învinovățiți de violență sau de parteneriat cu atitudini reprobabile și pe care orice om le respinge, să afirmăm că nu ne miră un act de o asemenea violență când cei de la publicație au asemenea atitudini și nu dau nici doi bani pe respectul pentru alte națiuni, ca să nu mai vorbim de oameni. Cu ce sunt ei mai superiori decât cei care au înfăptuit actul terorist? Cu nimic....
Răspunde
0 0
Calin Padurean
14 Jun 21:57
Daca prostia ar fi o piatra, cel care a facut caricatura e Marele Zid Chinezesc..
Răspunde
0 0
Romanita Bogdan
14 Jun 23:33
10 Intrebarea este daca ai inteles ce au vrut sa spuna. Nu ai inteles pt ca nu detii info despre. Ei au aflat insa ca nu e mache, ca e mache+gipsi. Asta au vrut sa spuna. Apoi e firesc sa se ia urat de ea deoarece fiindu-i frica de cea care o snopea, uite ca au pus-o pe tusa pe aceea pt a-i deschide cale libera spre trofeu/glorie E o facatura, a trisat. Asa ca...daca se prinse cea data la o parte si se razbuna pe facatura, sau sa ii zicem elegant Confectie... e treaba lor, ne atinsera si pe noi, fiind tara tuturor posibilitatilor de... gen! Poate ne-om trezi sa dam de pamant cu ei si sa ne luam locurile de conducere inapoi, acum e o tara strict pt ei, noi ... nu existam.
0 0
Orbulov Iosif
14 Jun 21:23
Păcat de ce sa întâmplat atunc
Răspunde
0 0
Rogojan
14 Jun 21:13
Un jeg de popor naționalist. Rușine să vă fie!
Răspunde
0 0
Contribuabilul cinstit
14 Jun 22:03
2 Eu suntvde acord cu carocaturile care au ceva de spus dar sa jignesti un om si un popor tot odata mi se pare cel mai josnic lucru. Incep sa cred ca isi merita soarta ca au fost atacati. Mai bine s-sr uita in curtea lor. La ei sunt mai multi negrii decat cred ca in oruce alta tara occidentala. Ar trebui gasita o modalitate de a avea drept la replica si eventual sa fie sanctionata revista pentru jicnirile pe cre le aduc tuturor si etniilor in sine. Parca se sanctionau asemenea publicatii
0 0
Rogojan
14 Jun 21:05
Sa nu uite cioroii de francezi că în echipa lor națională sunt peste jumătate negrii care sunt mai țigani că noi. Așa că nu au cum sa ne facă pe noi țigani. Rușine să le fie!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?