Cresc sau nu salariile din 2018? Răspunsul unui consultant fiscal

23 Octombrie 2017

Proiectul de lege care transferă contribuţiile în sarcina angajatului nu obligă firmele să crească salariile brute. Alex Milcev, consultant fiscal a explicat la REALITATEA TV ce se va întâmpla în realitate.

 

Potrivit Ziarului Financiar, proiectul de modificare a Codului fiscal de trecere a obligaţiilor fiscale de la angajator la angajat NU con­ţine nicio obligaţie a angajato­rului de a majora salariul brut al anga­jatului astfel încât, după intrarea în vigoare a acestei măsuri, salariul net al acestuia din urmă să NU fie diminuat.

Astfel, salariile nete ale angajaţilor vor rămâne la fel în 2018 doar dacă firmele majorează salariile brute cu 23%, o situaţie greu de anticipat, scriu jurnaliștii.

"Legea aşa cum apare în proiect lasă decizia la angajator. E o decizie pur comercială, nu este reglementată. Unii pot să crească, alţii nu", a declarat Alex Milcev, consultant fiscal.Acesta a mai spus că într-un fel angajatorii sunt forţaţi să crească salariile pentru că altfel angajaţii vor pleca. "Angajatorul este forţat pentru că există cerere şi ofertă. Presiunea pieţei suficientă ca să asigure creşeterea salariilor", a declarat Milcev la REALITATEA TV. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?