Creaturi marine "bizare" au fost descoperite în Australia

19 Ianuarie 2009
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail Foto: Daily Mail Foto: Daily Mail
Carnivore marine ciudate, păianjeni de mare uriaşi, bureţi de mare gigantici şi corali fosilizaţi vechi de peste 10.000 de ani au fost găsiţi în adâncurile de lângă Australia, potrivit Daily Mail.

O echipă de cercetători americani şi australieni au explorat o falie creată în pământ, cunoscută sub numele de Tasman Fracture Zone, de pe coasta de sud a Australiei. Aceştia au descoperit o serie de specii marine şi au analizat care este impactul pe care îl are creşterea dioxidului de carbon asupra coralilor. "Am căutat urme de viaţă marină în adâncuri, acolo unde nu am ajuns în expediţia anterioară", a spus Ron Thresher de la Organizaţia de Cercetări Ştiinţifice şi Industriale din Australia.

Oamenii de ştiinţă au declarat că unii dintre coralii descoperiţi erau pe moarte, motiv pentru care au adunat date pentru a verifica cum afectează schimbările climatice relieful de corali din adâncuri. Dioxidul de carbon nu doar determină creşterea temperaturii, ci cauzează şi ceea ce oamenii de ştiinţă numesc "aciditatea oceanică". 25% din dioxidul de carbon din atmosferă este absorbit de mări şi oceane.Cercetătorii australieni au tras deja un semnal de alarmă în privinţa creşterii nivelului de dioxid de carbon în oceanele din lume datorită schimbărilor climatice. Ca urma a acestor fenomene, relieful de corali s-ar putea distruge înainte de 2050.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?