Covrigii și sticks-urile conțin sodă caustică! Iată ce spun specialiștii și ce probleme poți întâlni

9 Mai 2018

Covrigii și sticks-urile au în compoziție mai multe substanțe chimice decât știai, substanţe care, în timp, afectează organismul consumatorului. Iată ce spun specialiștii și ce probleme medicale poți întâmpina!

Covrigii și sticks-urile conțin mai multe ingrediente care pot fi periculoase pentru sănătate. Specialiștii spun că în prepararea covrigeilor sau sticks-urilor se folosește soda caustică. Astfel, susțin că înainte de a fi băgați la cuptor, peste covrigi și sticks-uri se toarnă substanța. Prin urmare, secretul cojii maronii, lucioase și ușor înțepătoare la gust, care se desprinde ușor de pe covrigi sau sticks-uri, este scufundarea acestora într-o baie de sodă caustică înainte.

Producătorii de sticks-uri și covrigi au recunoscut că toarnă sodă pe produse spunând că în „baia de sodă caustică” este o concentrație de doar 3% (30g / 3 linguri de soda la 1L de apă), iar rolul acesteia este de a reduce aciditatea de la suprafața covrigului, permitând amidonului din cocă să se transforme în zahăr, care se va carameliza frumos și elegant.

Conform bzi.ro, în cazul în care consumi frecvent aceste produse, poți întâmpina problemele unor alergii, dereglări hormonale, tulburări hepatice, boli intestinale, tulburări hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburări nervoase sau creșterea nivelului de colesterol.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?