Copiii religioși au probleme de... percepție. Cât de mult sunt afectați micuții

16 Aprilie 2019

Un studiu realizat de cercetătorii de la Boston University a examinat modul în care expunerea la religie afectează capacitatea unui copil de a distinge între realitate și ficțiune.

 
Aceștia au descoperit că expunerea la religie de la o vârstă fragedă are un efect surprinzător: îi face pe copii mai puțin capabili să facă diferența între realitate și fantezie. Iată de ce au copiii religioși probleme cu această distincție!
 
Cercetătorii au prezentat trei tipuri de povești unui grup de copii de 5 și 6 ani: religioase, fantastice și realiste. Copiii religioși au fost împărțiți din nou în trei grupuri: copiii expuși la religia creștină care mergeau la biserică și la o școală publică, cei care nu mergeau la biserică și erau la o școală parohială, copiii care mergeau la biserică și la o școală parohială. Al patrulea grup de copii a inclus copii care nu mergeau la biserică, erau înscriși la o școală publică și nu erau expuși religiei în biserică sau la școală. Scopul cercetării a fost de a afla dacă expunerea la religie ar putea afecta abilitatea copiilor de a identifica dacă personajele principale din fiecare poveste sunt reale sau fictive.
 
Studiul a constatat că acei copii care mergeau la școli parohiale și la slujbe la biserică au făcut mult mai greu diferența dintre faptele reale și ficțiune în comparație cu copiii care nu au fost expuși la religie.
 
Continuarea materialului o puteți citi AICI.


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?