Consiliul Economic și Social respinge noua Lege a pensiilor, dar a dat aviz favorabil

10 Octombrie 2018
Băsescu a promulgat LEGEA PENSIILOR
Băsescu a promulgat LEGEA PENSIILOR

Consiliul Economic și Social arată că în actuala formulă, Legea pensiilor necesită multe discuții și lansează un apel către Parlament să nu ia proiectul venit de la Guvern ca atare ci să țină cont de amenendamentele care vor fi depuse.

”Consiliul Economic și Social din România (CES) susține nevoia unei noi viziuni asupra sistemului de pensii din România.

Astăzi, 10.10.2018, Consiliul Economic și Social a dezbătut proiectul de lege privind sistemul de pensii elaborat de Guvernul României.

În calitatea sa de organ consultativ al Parlamentului și al Guvernului României, și din dorința de a realiza dialogul tripartit la nivel național, CES înțelege și susține nevoia de reformare a sistemului actual de pensii, astfel încât acesta să poată răspunde provocărilor economice și demografice pe care le aduce viitorul României.

Proiectul de lege propus de Guvern este departe de-a fi unul care să răspundă nevoii de a avea un sistem public de pensii echitabil, coerent și sustenabil. În ciuda punctelor sale slabe, care sperăm să fie dezbătute pe larg în comisiile specializate ale Parlamentului, CES consideră că proiectul propus de Guvern este un bun document de lucru de la care pot porni discuțiile în Parlament, principalul for de dezbatere.Comisiile de specialitate ale CES și membrii Plenului atrag atenția asupra nevoii de a estima corect și realist impactul bugetar pe care prevederile acestei legi îl presupun, oferind analize serioase asupra surselor care vor fi folosite pentru a acoperi necesarul financiar, de a adapta măsurile propuse realității socio-economice și demografice a României viitorilor ani și de a lucra transparent și în baza unui parteneriat real cu toate organizațiile actorilor sociali interesați, astfel încât forma finală a legii să asigure pacea și justiția socială atât de necesare în România.

În urma analizei Comisiilor de specialitate și a dezbaterii din ședința Plenului, CES a avizat favorabil cu observații proiectul de lege privind sistemul de pensii elaborat de Guvernul României. Avizul, însoțit de observațiile efectuate, va fi pus la dispoziția Guvernului și Parlamentului.

Din dorința de a-și îndeplini mandatul conferit de lege și a se asigura că observațiile membrilor CES vor fi supuse atenției membrilor Comisiilor de specialitate ale Parlamentului, CES își anunță intenția să sprijine procesul de îmbunătățire a actualului proiect, inclusiv prin participarea directă a unei delegații de experți la lucrările Comisiilor de specialitate ale Legiuitorului.”, arată Consiliul Economic și Social.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?