Cum se transmite conjunctivita?

4 Decembrie 2018
Cum îţi dai seama dacă ai luat conjunctivită de la ştrand sau de la mare
Cum îţi dai seama dacă ai luat conjunctivită de la ştrand sau de la mare

Conjunctivita se manifestă prin înroșirea și inflamarea membranelor care acoperă partea alba a ochiului și membranele interioare ale pleoapelor.

Conjunctivita este, de cele mai multe ori, cauzată de un virus sau de o infecție bacteriană, deși agenții chimici și afecțiunile care stau la baza acesteia pot juca un rol important.

Conjunctivitele virale și bacteriene sunt extrem de contagioase. Afecțiunea poate fi ușor răspândită prin spălarea precară a mâinilor sau prin împarțirea unui anumit obiect (spre exemplu un prosop) cu o persoană afectată. De asemenea, conjunctivita poate fi contactata și prin tuse și strănut, din stranduri sau lacurile aclomerate de turisti. Copiii diagnosticați cu conjunctivită infecțioasa ar trebui să nu meargă la școală pentru o scurtă perioadă de timp.

Conjunctivita alergică (cauzată de polen, părul de animale, cosmetice și parfumuri) și conjunctivita chimică (cauzată de produse chimice) nu sunt contagioase.

Simptom: roșeața ochilor

Înroșirea ochiului este un simptom tipic, indicator al conjunctivitei. Conjunctivita este o conditie comună și în rare cazuri devine atât de gravă încât să provoace deteriorarea vederii.Simptom: pleoape umflate și roșii

Simptomele de conjunctivita infecțioasă încep de obicei la un ochi și se răspândesc și la celălalt în câteva zile. Simptomele de conjunctivită alergică implică, de obicei, ambii ochi. Umflarea pleoapelor este comună în cazul conjunctivitelor bacteriene și alergice.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?