Congo a anunțat oficial încheierea epidemiei de Ebola, în acest stat

15 Noiembrie 2014

Autoritățile de la Kinshasa au anunțat, sâmbătă, încheierea epidemiei de Ebola, care a fost declarată, la sfârșitul lunii august, într-o zonă izolată din Republica Democrată Congo și care s-a soldat, oficial, cu 49 de morți, relatează Agenția France Presse, citată de Agerpres.

Ministrul sănătății congolez, Félix Kabange Numbi, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, desfășurate la Kinshasa, că RD Congo tocmai a terminat formarea unui prim grup de 180 de persoane, specializate în lupta împotriva maladiei, "gata să intervină în Guineea, Sierra Leone, Liberia sau Mali".  Însă, potrivit dr. Kabange, în RD Congo "încheierea epidemiei nu înseamnă că pericolul a trecut în totalitate", acest stat fiind, ca și celelalte țări ale lumii, "sub amenințarea cazurilor de import al maladiei care a lovit Africa de Vest".
Anunțul privind încheierea epidemiei are loc la 42 de zile după înregistrarea ultimului caz, la 4 octombrie, și la mai puțin de trei luni după ce autoritățile au recunoscut existența maladiei. Durata de incubare a virusului Ebola este de 21 de zile.
"Invit întreaga populație să continue să practice toate măsurile de igienă elementară, în special spălatul mâinilor cu săpun sau cenușă", a mai spus dr. Kabange.
Ministrul a cerut și personalului medical să respecte "măsurile universale de igiene spitalicească și de control al infecției" și a cerut populațiilor care trăiesc în apropierea pădurilor să evite să atingă și să consume animalele găsite moarte în pădure.

 

Mai multe pe Agerpres.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?