Confruntări între extrema dreaptă şi antifascişti la Nottingham

6 Decembrie 2009
Violenţe în Marea Britanie
Violenţe în Marea Britanie

Confruntări violente în Anglia, între poliţie şi membrii unei grupări de extremă dreapta şi ai unei organizaţii antifasciste. La Nothingam, 11 oameni au fost arestaţi, iar o poliţistă a fost uşor rănită.

Aproape 500 de membri ai Ligii Engleze pentru Apărare au organizat o manifestaţie împotriva islamismului radical din Marea Britanie. Protestatarii au cântat imnul naţional şi cântece ale suporterilor echipelor de fotbal. "Ne vrem ţara înapoi", au strigat ei, agitând pancarte pe care scria "Protejaţi femeile, spuneţi nu împotriva legii islamice sharia".

O contramanifestaţie a Uniunii Împotriva Fascismului a avut loc în apropiere, deşi poliţia le-a cerut membrilor acestei organizaţii să se îndepărteze de extremiştii de dreapta. Oamenii legii au fost nevoiţi să intervină în forţă pentru a preveni o confruntare directă între cele două grupuri.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?