Comisia prezidenţială recomandă interzicerea prin lege a meditaţiilor

22 Septembrie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Meditaţiile date elevilor de la clasă ar trebui interzise prin lege, ca măsură pentru reducere a inegalităţilor de tratament existente între elevii din aceeaşi clasă, consideră Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice.
"Este necesară o interdicţie explicită, prin lege, pentru per­sonalul didactic de a desfăşura activităţi de tip after-school sau meditaţii cu elevi proprii, în afara unităţii şcolare în cauză", se arată în raportul Comisiei.

Propunerea a venit în contextul în care meditaţiile date elevilor de la clasă reprezintă, de mulţi ani, o practică frecventă în rândul multor cadre didactice, pregătirea particulară vizând în special materiile prioritare în perspectiva examenului de bacalaureat şi a celui de admitere la facultate.

"Există şi un ordin de ministru în acelaşi sens, care, din câte ştiu, se aplică de câţiva ani. Este foarte important ca elevii să nu fie trataţi diferit, iar pentru pregătirea lor, în special a celor rămaşi în urmă, se pot face ore suplimentare la şcoală, nu meditaţii pe bani, în particular. Din experienţa proprie, cel mai slab elev din clasă dovedeşte performanţe într-un grup de lucru, pentru că dispare teama că nu e în stare de nimic", a comentat, pentru NewsIn, directorul Liceului Teoretic "Mihail Sadoveanu" din Capitală, Sorina Creţu.

În acelaşi raport, Comisia a recomandat evitarea utilizării materialelor auxiliare pe care nu şi le pot permite toţi elevii, precum şi utilizarea curentă a computerului şi accesul la internet ca resursă di­dactică în şcoală.

Pentru includerea tuturor copiilor în învăţământul preşcolar, Comisia prezidenţială a recomandat subvenţionarea prin vouchere pe care părinţii le pot folosi şi la înscrierea în grădiniţele private acreditate.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?