Codul de Procedură Civilă, în Comisia Iordache. Opoziția, reprezentată doar de un USR-ist

16 Mai 2018

Comisia Iordache s-a reunit miercuri, de data aceasta pentru a dezbate Codul de procedură civilă. Au fost doar dezbateri generale, nu s-a dat niciun vot pe amendamentele depuse. 

Comisia Iordache s-a reunit miercuri, pentru a dezbate Codul de procedură civilă, fără a da vreun vot, însă La ședință au fost prezenți trei parlamentari PNL și doi ai USR. Dar după doar două ore, la Comisie a rămas un singur reprezentant la Opoziției: deputatul USR, Stelian Ion. Singur, împotriva PSD. 

În galeria articolului se regăsește și tabelul de lucru al comisiei.

Pe de altă parte, miercuri a existat o surpriză din partea CSM, în comisia Iordache, la dezbaterea Codului Penal: a făcut alba-neagra cu pragul de 50 000 de euro pentru abuzul în serviciu. Astfel, dacă inițial amendamentul CSM a fost prezentat ca fiind valabil doar pentru cei care nu sunt funcționari publici (dar se subînțelegea că este valabil pentru personalul contractual) după doar trei ore de la ședință, CSM a transmis un comunicat de presă în care se răzgândea: de fapt, amendamentul este exclusiv pentru cei din mediul privat.

”De fapt, varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusă de Consiliu, vizează anumite fapte săvârşite exclusiv de angajaţii din mediul privat, iar nu de către funcţionarii publici”. 

CSM revine: ”pragul” de 50 000 de euro pentru abuzul în serviciu, exclusiv pentru mediul privat

 

Fișiere din articol:Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?