Comisia Europeană, reacţie dură după adoptarea Codurilor: Nu vom ezita să luăm măsuri

4 Iulie 2018
Comisia Europeană
Comisia Europeană

"Comisia Europeană urmărește îndeaproape și cu îngrijorare crescută evenimentele din România", se arată într-o declarație remisă de un purtător de cuvânt de la Bruxelles.

"Comisia urmărește îndeaproape și cu o preocupare crescândă evoluțiile actuale din România. Atât noi, cât și alți parteneri internaționali și statele membre, am subliniat în repetate rânduri că lupta împotriva corupției și asigurarea unui sistem judiciar independent și profesional sunt de o importanță capitală. Acesta este și nucleul rapoartelor Comisiei din cadrul MCV. Este crucial ca acum România să-și intensifice eforturile și să evite paşi înapoi în legătură cu realizările trecute.

În acest context, urmărim îndeaproape reformele codurilor penale şi ale sistemului judiciar din România. Luăm notă că reforma Codului penal a fost adoptată de Parlamentul României. Vom examina textele finale ale legislației pentru compatibilitatea acesteia cu legislația UE relevantă în domeniul justiției penale și al cooperării polițienești și al standardelor internaționale. Ca gardian al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsuri, dacă este necesar, pentru a asigura o astfel de compatibilitate", se arată în comunicat.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
soros minune
05 Jul 08:42
DE ce nu se afiseaza comentariile ?
Răspunde
0 0
soros minune
05 Jul 08:40
O gandire mizerabila. Sa sustii statul globalist.
Răspunde
0 0
Rtyyu
05 Jul 07:45
Manipulatorii de la realitatea au învățat că dacă Gusa poate sa intre in direct pe timp nelimitat in calitate de consultant politic, desi el e patronul postului, pot tăia și din comunicatul UE a cărui sursă este oricum foarte vagă. Preocuparea UE este firească pentru ca suntem membru, dar nu inseamna ca e rau. UE poate lua măsuri legale de armonizare a legilor dar nu trebuie să se sperie nimeni de asta, asa cum CCR a luat masuri in cazul K și nu s-a mai speriat nimeni
Răspunde
0 0
DODO
04 Jul 17:53
ce conteaza eu daca rusii de la Sputnik au vorbit la superlativ ? acum v-ati prins incotro mergem draci sustinatori psd ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?