Comisia de muncă a Camerei a adoptat proiectul privind egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani

17 Iunie 2014

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, proiectul de lege iniţiat de Guvern care prevede egalizarea vârstei de pensionare la femei şi bărbaţi la 65 de ani.

Proiectul aprobat de comisie mai prevede că această creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani va fi făcută eşalonat, până în 2035 la femei şi 2015 pentru bărbaţi.

Deputatul PNL Cristina Popora a criticat acest proiect, la dezbaterile din comisie, arătând că o femeie are mai multe job-uri într-o zi, pe lângă serviciu, şi treburile casnice şi grija pentru copii.”Până la urmă, o femeie în România munceşte mai multe norme”, a spus Pocora.

Ea a propus ca vârsta de pensionare a femeilor să rămână 63 de ani, adăugându-se ca, la cerere, să existe posibilitatea pentru prelungirea exercitării meseriei până la 65 de ani.

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a arătat că populaţia nu agreează creşterea vârstei de pensionare.
Proiectul Guvernului a fost însă aprobat de comisie și urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Anterior, Senatul a adoptat proiectul.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -1
DAC
18 Jun 08:08
Un proiect pentru poponari ca sa nu se mai verifice care e barbat sau femeie.
Răspunde
2 0
armasaru
17 Jun 19:29
acesti deputati capitalisti , imperialisti sa nu uite ca au invatat carte pe vremea comunistilor , ca daca nu erau comunistii ramineau analfabeti , de fapt , dupa cum vorbesc si se poarta sint mai rau decit analfabetii
Răspunde
5 -2
17 Jun 17:03
e clar, vor sa faca asttfel incat cat mai putini dintre noi sa se mai poata bucura de o pensie chiar si de 300 lei. Asta e sclavie cu acte!
Răspunde
7 -2
17 Jun 17:02
oare cine te mai angajeaza peste 60 de ani? Astia sunt batuti in cap! Toata prostia asta va incuraja munca la negru!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?