Comisia de la Veneția, raport devastator. Critici dure pentru OUG-urile pe Justiție promovate de PSD

24 Iunie 2019
Comisia de la Veneția, raport devastator. Critici dure pentru OUG-urile pe Justiție promovate de PSD
Comisia de la Veneția, raport devastator. Critici dure pentru OUG-urile pe Justiție promovate de PSD

Există riscul ca Secţia Specială să devină un obstacol în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Este una dintre concluziile semnalate în raportul întocmit de experţii Comisiei de la Veneţia şi publicat luni. Însă cea mai stringentă problemă a sistemului judiciar este schimbarea legislaţiei penale prin ordonanţe de urgenţă.

Comisia de la Veneția critică modul prin care Guvernul Dăncilă a legiferat în justiție cu ajutorul ordonanțelor de urgență, potrivit unui aviz dat de organismul internațional cu privire la emiterea OUG 7/2019 și OUG 12/2019, acte normative care au scos în stradă mii de magistrați, la începutul acestui an.

"Cel mai îngrijorător, Guvernul continuă să promoveze modificări legislative prin ordonanțe de urgență. În vreme ce Constituția prevede în mod clar că acestea ar trebui să fie măsuri excepționale, legislația promovată prin OUG a devenit o rutină. Normele fundamentale ale funcționării instituțiilor-cheie ale statului se schimbă prea repede și prea des, fără o pregătire și fără consultări, ceea ce ridică întrebări legitime cu privire la soliditatea rezultatului și a motivelor reale care stau la baza unora dintre aceste schimbări", se arată în avizul Comisiei de la Veneția."Textele juridice rezultate nu sunt clare. Această practică slăbește controlul extern asupra Guvernului, contravine principiului separării puterilor și perturbă securitatea juridică", mai menționează sursa citată.

Pe final, Comisia de la Veneția "invită autoritățile române să limiteze drastic utilizarea OUG-urilor".Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Triască scumpa noastră patrie !Ce bine a ajuns !
25 Jun 06:07
Compradori,micsorati viteza criticilor,nu sunteți siguri ca dna premier va asculta de recomandări străine ?De ce i-a chemat ,când putea folosi o cismă pentru un sut in fund ?Atunci ce vă agitati.Comisia de la Venetia ,după statutul ei,nu al meu,dă avize ,la cerere ,asupra unor legi,adica asupra reglemetării pe continut.Cine le dă dreptul acestor insisi sa recomande /vezi dex intre a aviza si recomanda /ce face guvernul ?Doamna ministru ,nu dati in câine până nu vedeti unde duce lantul.Lăsati demagocia staului de drept si a suveranității,v-a spus si dna Prună ca sunt prostii !
Răspunde
0 0
cotoi
24 Jun 19:58
Dupa cite stiu eu , ordonantele de urgenta se dau in cazuri exceptionale , nu daca visez ceva miine punem in practica pri ordonante de urganta .
Răspunde
0 0
Constantin Gadea
24 Jun 19:24
TREBUIE STOPAT BANDITISMUL STATAL ! A existat o banda politica: BDT=Banda Dragnea -Tariceanu, care s-a bazat pe majoritatea din Parlament a coalitiei PSD-ALDE si care, in loc sa guverneze tara cu ministrii cinstiti, competenti si patrioti, au improvizat guverne de marionete incompetente, si infractori condamnati, cum nu s-a mai pomenit in istorie si, zi de zi, timp de doi ani si jumatate, au atacat institutiile fundamentale, incercand sa puna stapanire pe toate, incercand sa ocupe Romania. Se va dovedi ca nu a fost guvernare, fiindca toate guvernele marioneta care s-au perindat au ascultat intocmai de antiromanii Dragnea si Tariceanu, care sunt superinfractori si tradatori de tara. Parlamentul actual trebuie dizolvat, fiindca a facut totul ca Dragnea si Tariceanu sa scape de puscarie, ca pucistii lui Dragnea si Tariceanu sa ne rupa de occident si sa faca tot ce vor cu Romania… fiindca pot. Se impune sa avem alegeri parlamentare anticipate, care sa se desfasoare odata cu cele prezidentiale, si pana la acestea, un guvern de uniune nationala.
Răspunde
0 0
Marian G
24 Jun 19:21
Unde pot găsi raportul complet ? Să moară ONG-urile !! Susțin Secția de Investigare a Magistraților !!
Răspunde
0 0
Groza
24 Jun 19:12
Atata timp cat CCR=CCM implementarea directivelor europene vor avea probleme.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?