Cod galben de ploi torenţiale, cod portocaliu de inundaţii. Un om a murit la Mehedinţi

15 Septembrie 2014

Meteorologii au emis în această dimineaţă o avertizare COD GALBEN de ploi torenţiale pentru zona de Vest a ţării. Căderile de apă au făcut deja o victimă, la Mehedinţi, şi au inundat mai multe gospodării.

Ploile torenţiale fac victime. O persoană din judeţul Mehedinţi a murit, după ce a fost surprinsă într-un autoturism de o alunecare de teren, produsă în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.

O altă persoană a fost surprinsă de viitură tot într-o maşină, dar a fost salvată la timp de pompieri. Totodată mai multe gospodării au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.

COD GALBEN extins

Intervalul : 15.09, ora 10 – 15.09, ora 18
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : ploi însemnate cantitativÎn intervalul menţionat, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Notă: În sud-vestul ţării va continua să plouă şi în noaptea de luni spre marţi (15/16 septembrie), dar cantităţile de apă vor fi în diminuare.

Cod portocaliu de inundaţii

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, în timp ce altele din Arad, Timiş, Mehedinţi şi Dolj sunt sub cod galben, până marţi, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

În intervalul menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie (cod portocaliu) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Blahniţa, Drincea (judeţul Mehedinţi) şi unii afluenţi din bazinul superior al Timişului (judeţul Caraş-Severin).

Totodată, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri mici din judeţele: Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie (cod galben) pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Mureşului şi Crişului Alb din judeţul Arad, Bega Veche, Bega, Timiş (judeţul Timiş), Desnăţui şi pe afluenţii Motrului şi Jiului inferior (judeţele Mehedinţi şi Dolj).

În Caraş-Severin, mai multe râuri din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare şi mijlocii ale Nerei, Caraşului, Bârzavei şi din bazinul superior al Timişului sunt sub avertizare de cod portocaliu de luni dimineaţă.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 -1
15 Sep 11:07
Deja sunt inundatii in CS,in com EFT MURGU sunt probl grave,Valea Morilor ,case inundate dependinte luate de viitura,etc ,Bozovici e izolat de sudul tarii,viitura acopera soseaua,ma asteptam sa afle vreo autoritate pana acum....
Răspunde
0 -4
nicu
15 Sep 08:24
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: nicolai.ungureanu@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?