Claudia Cardinale, una dintre marile actriţe ale cinematografiei italiene, a împlinit 80 de ani

15 Aprilie 2018

Claudia Cardinale (foto, imagine de arhivă), una dintre marile actriţe ale cinematografiei italiene, aniversează astăzi, 15 aprilie, împlinirea a 80 de ani.

Cu prilejul aniversării Claudiei Cardinale, Teatro San Carlo din Napoli a pregătit o mare sărbătoare, o surpriză despre care protagonista memorabilului film "Ghepardul" (1963) a mărturisit că nu ştie nimic şi care are ca obiectiv omagierea cariera prolifică a uneia dintre personalităţile cinematografiei naţionale şi internaţionale.

Claudia Cardinale s-a născut în Tunisia, din părinţi italieni, la Goulette la 15 aprilie 1938, pe vremea când era protectorat francez sub numele de Claude Josephine Rose Cardin. Cariera de actriţă a fost un rezultat al întâmplării având în vedere că iniţial dorea să devină învăţătoare.

Însă în aprilie 1957, Claudia Cardinale a avut o apariţie episodică alături de Omar Sharif în coproducţia franco-tunisiană ''Goha'', un film care a fost distins cu premiul special la Festivalul de la Cannes şi care a marcat o cotitură în viaţa ei. În 1958, Cardinale joacă în ''I soliti ignoti'', de Mario Monicelli după care vor urma ''Il magistrato'' şi ''Un maledetto imbroglio''.

Claudia Cardinale devine muza indiscutabilă a lui Luchino Visconti începând din anii 1970 jucând sub ordinele sale în filmele: ''Rocco e i suoi fratelli'' (1960), ''Il gattopardo'' (1963), ''Vaghe stelle dell'Orsa...'' (1964) şi ''Gruppo di famiglia in un interno'' (1974), a scris Agerpres.ro.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?