Clasament macabru: topul ţărilor care execută cei mai mulţi oameni de pe planetă

10 Aprilie 2016

Potrivit Amnesty International , o organizaţie a dreputurilor omului ce-şi are sediul la la Londra, care se opune cu fermitate pedepsei cu moartea, numărul execuţiilor în rândul oamenilor a crescut cu aproape 50% în întreaga lume, în 2015, scrie Business Insider.

Conform unor statistici oficiale, cel puţin 1.634 de persoane au fost executate anul trecut. Peste 90% din numărul de persoane supuse la pedeasa cu moartea provin din 3 ţări.

Doar câteva din numărul total de ţări în care se aplică această pedeapsă raportează în mod oficial numărul execuţiilor. SUA, de exemplu, face înregistrări judiciare şi statisticile despre pedeapsa cu moartea.  Alte regimuri autoritariste din întreaga lume, cum ar fi Coreea de Nord, Rusia şi China nu prea ţin cont şi nu fac înregistrări în această privinţă, relatează Mediafax.

1.  China: câteva mii, dar nu există o statistică oficială

2. Iran: 9773. Pakistan: 326

4. Arabia Saudită: 158

5. SUA: 28

6. Irak: peste 26

7. Somalia: 25

8. Egipt: peste 22

9. Indonezia: 14

10. Ciad: 10

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?