Ciudăţenii culinare: cele mai bizare umpluturi din... ciocolată

23 Aprilie 2018
Ciudăţenii culinare: cele mai bizare umpluturi din... ciocolată 
Ciudăţenii culinare: cele mai bizare umpluturi din... ciocolată 

Ne dorim mereu să încercăm lucruri şi gusturi noi, mai ales atunci când călătorim şi când ne dorim să gustăm câte ceva din bucătăria locală a locului. Ciocolata în combinaţii cât mai inedite este tot mai căutată. 

Şi, totuşi, pralinele umplute cu pizza sau cu ketchup rămân nişte ciudăţenii. Iată o parte din specialităţile de ciocolată cel puţin... deosebite, pe care le puteţi degusta în câteva colţuri de lume.

Australia - resturi de drojdie de bere

În Australia, renumita marcă Candbury a scos pe piaţă un sortiment de ciocolată umplut cu o cremă făcută din resturile de drojdie rămase de la producerea berii, Vegemite. 

Coreea de Sud – brânzeturi maturateExistă multe sortimente de ciocolată umplută cu brânză, însă Ghana, care se găzeşte în Coreea de Sud şi Japonia are în compoziţie brânzeturi sărate şi maturate.

Austria – alune şi ketchup

Compania Zotter din Austria a scos pe piaţă ciocolata cu alune şi ketchup în onoare fostului preşedinte american, Barack Obama, aflat în vizită în Viena. Producătorii s-au gândit să îmbine două dintre cele mai iubite ingrediente din America.

SUA – bacon

Americanii iubesc baconul, dar aceasta nu este un motiv suficient pentru a-l combina cu ciocolata. Baconul a fost afumat cu lemn de pom fructifer, ceea ce, spune producătorul îi dă ciocolatei o aromă unică.

Belgia –tutun

Un ciocolatier artizanal din Belgia, Nicolas Vanaise, crează tot felul de amestecuri ce par ciudate, însă sunt rodul multor ani de încercări. Whiskyul şi tutunul în interiorul unei praline duc la o combinaţie de arome surprinzătoare.  Mai are în portofoliu, ciocolată cu roşii, cu wasabi, cu răşină de pin, pastă de soia, sfeclă.

Sursa

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?