Cioloș, despre reformarea sistemului de pensii: Guvernul nu-și poate asuma acest șantier

19 Mai 2016

Premierul Dacian Cioloș a explicat, în direct la Realitatea TV, că reformarea sistemului de pensii nu se poate realiza în mandatul Guvernului pe care îl conduce, întrucât acest lucru depinde de corectarea disfuncționalităților din sistemul de salarizare.

"Pentru a fi coerent trebuie să avem un sistem de salarizare coerent și funcțional. El nu este în momentul de față. Și după ce am clarificat asta, pe baza acestui sistem de salarizare poate fi regândit și sistemul de pensii. Nu-și poate asuma acest Guvern să deschidă și acest șantier. Cred că ne putem asuma anul acesta o corectare, să reducem aceste disfuncționalități din sistemul de salarizare și, după acest proces, sper în cursul anului viitor, se poate discuta și de o reașezare a sistemului de pensii", a spus Dacian Cioloș.

Acesta a vorbit și despre schimbarea prefecților, explicând că aceștia au fost numiți politic.

"Toți prefecții au fost numiți pe criterii politice. Toți prefecții și subprefecții, dar și cei din conducerea deconcentratelor din județe. Aproape oriundea te-ai întoarce în administrația publică, dacă cauți oameni cu experiență pe posturile de conducere, au câștigat acea experiență pentru că au fost numiți politic. Am urmărit atunci când am judecat schimbarea unor prefecți modul în care au performat și am ținut cont și de numirea politică, pentru că chiar dacă unii au fost numiți prin susținere politică, au stat ascunși și și-au văzut de treabă, însă alții nu", a conchis premierul.

 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?