Ciocnirile violente între poliţiştii evrei şi tinerii palestinieni au reizbucnit

9 Octombrie 2009
Foto: stiri.ronatvan.com
Foto: stiri.ronatvan.com
Tensiune în Ierusalim. După mai puţin de 24 de ore de calm, luptele de stradă între poliţie şi tineri palestinei au reizbucnit, vineri, pe străzile oraşului sfânt.
Palestieni înarmaţi cu pietre au atacat miile de poliţişti evrei, detaşaţi în zona esplanadei Moscheilor, încă de la începutul săptămânii. Ciocnirile, care nu s-au soldat cu victime, au reizbucnit după ce mişcarea Fatah a chemat, vineri, la demonstraţii şi grevă generală.

Mişcarea condusă de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a motivat apelul prin nevoia afirmării identităţii arabe a Ierusalimului. Conflictul a reizbucnit la sfârşitul lunii septembrie, când palestinienii s-au revoltat din cauza vizitei unui grup de evrei pelerini, care au venit să se roage la situl din inima Vechiului Oraş, revendicat atât de creştini cât şi de musulmani.


Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?