Cine e atentatorul de la sinagogă. Ultimul său mesaj este înfricoșător

27 Octombrie 2018

Robert Bowers, omul arestat după sângerosul atac de la sinagoga americană, este un antisemit care posta frecvent mesaje violente pe o rețea socială destinată extremiștilor de dreapta. 

Robert Bowers, suspectul atacului de la sinagoga din Pittsburgh, posta în mod frecvent pe o versiune alternativă a Twitter, numită Gab, care este folosită de grupurile alt-right, naziste, care militează pentru supremația albilor.

Chiar în ziua atacului, suspectul a postat un mesaj care conținea amenințare iminentă. ”HIAS aduce invadatorii care ne omoară poporul. Nu pot să stau și să privesc cum oamenii mei sunt măcelăriți. Nu mă interesează opinia voastră, mă pregătesc să intru”.

HIAS este Hebrew Immigrant Aid Society, un ONG care ajută refugiații.Bowers posta numeroase mesaje antisemite. Chiar secțiunea biografică conținea un mesaj violent: ”Evreii sunt copiii lui Satan”.

Într-o postare cu câteva zile înaintea atacului, suspectul scria despre Trump că este un globalist, nu un naționalist.

Bowers preciza, de altfel, că nu a votat pentru Trump.

Printre mesajele postate pe site de Bowers se afau frecvent cele împotriva migrației sau cele care negau Holocaustul.

La scurt timp după atac, contul lui Bowers a fost șters. Oficialii site-ului de socializare au anunțat că au contactat rapid autoritățile pentru a transera datele contului lui Bowers.

Atac armat la o sinagogă din Pittsburgh, SUA: 8 morți. Atacatorul a strigat: Evreii trebuie să moară

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihai
28 Oct 09:03
Am mai spus ca, atunci cand dobitocul ala a trimis pachetelele de toamna CNN-ului, lui George Soros, Obama si Clintons, aduceti-va aminte de alt dobitoc, norvegian, breivik. gruparea de extrema dreapta sau alt-right cum le spune in State sunt un cancer pentru omenire! La noi se numesc Noua Dreapta. Aveti mare grija, pentru ca astia se folosesc de simboluri romanesti ca sa le intre sub piele celora mai slabi cu istoria, sau celora cu educatie/situatie social-economica mai slaba.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?