Cererea mondială pentru aur a atins în 2014 cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani

12 Februarie 2015

Cererea mondială pentru aur a atins în 2014 cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani, în condițiile în care achizițiile de bijuterii, monede și lingouri nu au reușit să țină pasul cu nivelul ridicat din 2013, în special în China, unul din cei mai importanți consumatori mondiali, a anunțat, joi, Consiliului Mondial al Aurului (WGC), transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Potrivit WGC, cererea mondială de aur s-a redus anul trecut cu 4%, până la 3.924 tone, cea mai scăzută valoare anuală înregistrată după 2009, comparativ cu nivelul de 4.087,6 tone înregistrat în 2013. Cu toate acestea, directorul de investiții de la WGC, Marcus Grubb, a apreciat că acest trend descrescător al cererii de aur după 2011 ar urma să se inverseze în 2015.

'În termeni de tonaj, ne așteptăm ca piața să crească până undeva între 4.100 și 4.200 de tone pentru întregul an 2015. Ne așteptăm la creșterea cererii din India și cred, de asemenea, că vom vedea o îmbunătățire semnificativă și în China', a spus Grubb.Subiecte pe aceeași temăSursă: AGERPRES

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?