Centrul pentru Combaterea Antisemitismului, reacţie după declaraţiile lui Mădălin Voicu

7 Decembrie 2014
Mădălin Voicu
Mădălin Voicu

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) a transmis, duminică, o sesizare CNCD despre faptul că deputatul PSD Mădălin Voicu a folosit într-un interviu expresia ”perciunaţi”, şi o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care cere să îşi precizeze public poziţia, scrie Mediafax.

În sesizarea înaintată duminică către preşedintele CNCD Csaba Asztalos, şi semnată de Maximillian Marco Katz, director Fondator al MCA ROMANIA (Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, nr) se precizează că într-un cotidian central a fost publicat un articol cu următorul titlu: Mădălin Voicu, atac la FMI: "Eu înţeleg că finanţele mondiale sunt conduse de anumiţi perciunaţi, dar vreau să ştiu care e avantajul meu ca ţară".

Reprezentantul MCA precizează că ”expresia ”perciunaţi”este una dintre expresiile utilizate de antisemiţi atunci când fac referiri la evrei.”Noi nu avem nici un motiv să credem că domnul Mădălin Voicu a folosit expresia ”perciunaţi”în mod nevinovat şi altfel decât conform uzului ei tradiţional, explicat mai sus”, arată acesta.MCA solicită preşedintelui CNCD să considere mesajul lor ”ca o sesizare pe care o înaintează acestei instituţii, împotriva lui Mădălin Voicu”.

Maximillian Marco Katz, a transmis, deasemenea, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cere să îşi exprime poziţia pe acest subiect.

”În ultima perioadă am sesizat libertatea cu care unii membri ai Partidului Social Democrat, lideri, emit opinii şi afişează comportamente care, din punctul nostru de vedere, amplifică sentimental conform căruia exprimarea opiniilor negaţioniste, rasiste şi anti-Semite este legitimă şi pe deplin tolerată”, se precizează în scrisoarea deschisă semnată de directorul Fondator al MCA ROMÂNIA ( Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, nr).

Mai mult pe Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

5 -3
jimmygrey
08 Dec 14:42
Dacă o caută cu lumânarea, evreilor li se mai întâmplă și chestii d-astea, că doar n-o să te iubească toată lumea când faci toate „minunile” din carte! Oamenii au reacții când încerci să le pui piciorul pe gât și mai și țipi nervos că nu se lasă călcați în picioare... Înțeleg ororile cărora au trebuit să le facă față evreii, dar nu-ți faci un crez din a țipa că niște frați, părinți, bunici de-ai tăi au fost victime odinioară! Ce-ar fi să sărim și noi în sus pe motiv de Ana Pauker, Teohari Georgescu, Walter Neulander, Gershwin, Braunstein, Lewin Bercovich, Mark Breslau, Samuel Bruckner, Ştrul Pinhusovici Kofman, Abraham Gutman, Iakob Broitman, Zeller, Dulbergher, Hersch Feiner, Gersch Gollinger, Alter Brauer, Samson Iosifovich, Pantelei „Pantiuşa” Bodnarenko, Moscu Cohn, Vass Ghizela, Lev Moiseevici Tismeneţki (iar lista poate continua până mâine...) și toate celelalte triste figuri (sigur, absolut întâmplător evrei...) care ne-au jucat cazaciocul pe cârcă? Să-i arătăm și noi pe ei cu degetul așa cum o fac și ei cu alții...? Ia hai să facem un concurs, și să-l înjure pe ăl de pierde...
Răspunde
5 -2
sa traiti binee, langa clona lui Base!
08 Dec 12:08
Moştenirea lui Traian Băsescu, în zece puncte:

1. Societatea divizată.

2. Imunitatea absolută pentru preşedintele României.

3. Constituţia, "jucăria" preşedintelui

4. Mandatul interceptărilor. Analiza rapoartelor SRI din perioada 2007 - 2012 relevă că mandatele de interceptare puse în aplicare de SRI s-au triplat în şase ani, de la puţin peste 10.000 de acte autorizate în 2007 la peste 36.000 în 2012, iar în medie de 10% din mandate a beneficiat direct Serviciul Român de Informaţii.

5. Din bugetele SRI, STS, SPP şi SIE rezultă aproape 15 mii de agenţi. Asta înseamnă un agent secret la fiecare 1250 de români. SRI a ajuns să aibă de patru ori mai mulţi angajaţi decât are serviciul intern de informaţii al Germaniei.

6. Raport UE: România, cea mai corupta ţară europeană, cu oamenii cei mai săraci şi needucaţi.

7. A doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Rata de sărăcie este de 41,7 la sută. Înintea României este Bulgaria, cu o rată de 49,3 la sută.

8. Datoria externă a României a crescut în ultimii 10 ani cu 80 de miliarde de euro, de la 21 la 101 miliarde euro.

9. Aproape 40% dintre elevii români au dificultăţi să citească şi să înţeleagă un text, potrivit studiului PISA 2012. În ultimii şase ani, 15.000 de doctori au părăsit România

10. Potrivit datelor Organizaţiei Europene pentru Cooperare şi Dezvoltare, românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă dintre toţi locuitorii Uniunii Europene. Românii trăiesc, în medie, 72,7 ani, cu aproape 5 ani mai puţin decât restul cetăţenilor UE. În mandatul lui Traian Băsescu, România a fost condamnată la CEDO pentru că a încălcat dreptul la viaţă.
Răspunde
3 -6
Vioara sparta
08 Dec 11:23
Acest Voicu este insuportabil prin obraznicia si grosolania comportamentului sau. Veleitar la limita grotescului atunci când se floseste ca ar fi intelectual, politrucul PSD-iste a pastart moravurile educatiei lui din mijlocul protipendiadei comuniste. Voicu este o rusine cu atât mai gretoasa cu cât tatalul sau era nu numi un mare vilonist dar si un om decent.
Răspunde
8 -5
Iulian
08 Dec 10:44
Măi ăştia de la MCA! Faceţi un sondaj privind percepţia pe care o au românii despre evrei, dar unul care să prezinte garanţii de corectitudine, şi după aia mai vorbim. Valabil şi pentru aşazisele ONG-uri care ne impun denumirea de rom pentru percepţia românilor despre ţigani.
Răspunde
5 -4
Iulian
08 Dec 10:43
Măi ăştia de la MCA! Faceţi un sondaj privind percepţia pe care o au românii despre evrei, dar unul care să prezinte garanţii de corectitudine, şi după aia mai vorbim. Valabil şi pentru aşazisele ONG-uri care ne impun denumirea de rom pentru percepţia românilor despre ţigani.
Răspunde
3 -4
motanul
08 Dec 10:34
Intr-o tara ,din alte cateva zeci de tari,pe care evreii au pus gheara ! Si isi schimba numele ca pe cravate,acum ii chiama Argentoianu,acum ii chiama Silver,sau Silbersky !
Răspunde
3 -3
H
08 Dec 09:47
Rusine!UITE CINE VORBESTE! Si tiganii au fost deportati in Auschwitz!
Răspunde
6 -1
Travis Bickle
08 Dec 09:45
Sunt curios daca acest "Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului" apara si semitii arabi, deoarece si ei sunt un popor semit.
Răspunde
8 -3
08 Dec 08:04
Incetati cu atacurile suburbane la adresa postacilor! :)
Nu de alta, dar ii aveti pe constiinta, ei nu stiu saracii decat sa injure si sa se mocirleasca. Astept oamenii carora le pasa de tara asta sa comenteze cu adevarat pe fapte cu argumente.
Uite eu afirm ca Iohannis nu se poate dezice de gasca pedelista, de cei care au condus si pradat tara timp de zece ani. videanu, anastase, blaga, macovei, udrea, sulfina si multi altii care acum ranjesc la ciolan si niciodata nu va aborda subiectul, pentru ca e marioneta piratului.
Incercati sa argumentati, sa vedem ce puteti.
Răspunde
6 -2
adevar
08 Dec 08:00
8 katilina este un do bi tok din cei scoliti in urma cu cativa ani de PDL . Astia sunt javrele care polueaza forumurile cu dejectiile lor hahaite .
5 -7
katilina
08 Dec 08:08
2 Nu te mai schimonosi mai mult decit esti Madalin Voicu! Limbajul vostru "de la usa cortului" va da de gol!

Va place tiganeala si va balacariti prin noroi ca porcii!
6 -1
adevar
08 Dec 08:25
8 katilina este un do bi tok din cei scoliti in urma cu cativa ani de PDL . Astia sunt javrele care polueaza forumurile cu dejectiile lor hahaite .
5 -4
HA HA HA !
08 Dec 07:58
In Romania anilor '70 a fost o moda a perciunilor . Nici un roman nu sarea de c_r in sus daca i se zicea perciunat . Catza este p e n i b i l in pretentia sa .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?