Cele mai importante case de licitaţii de artă din ţară sunt în vârf de sezon

5 Decembrie 2009
Unii preferă să ofere cadouri valoroase de Crăciun
Unii preferă să ofere cadouri valoroase de Crăciun

Se apropie sărbătorile şi cadourile de mii sau zeci de mii de euro sunt mai căutate decât în restul anului. Iar oferta pare să ignore criza şi cuprinde sute de tablouri sau sculpturi semnate de autori importanţi.

Calendarul licitaţiilor cuprinde în acestă perioadă patru licitaţii la casa Alis, două la GoldArt şi una grandioasă, la Artmark. Lista autorilor este impresionantă: Nicolae Tonitza, Petraşcu, Pallady, Ciucurencu, Corneliu Baba, Iosif Iser, Ion Ţuculescu sau Marcel Iancu.

Preţurile variază de la câteva sute de euro, la aproape 40.000 de euro. Oferta e foarte tentantă dacă luam în considerare că topul celor mai bine vândute zece lucrări de artă din România cuprinde tablouri între 60 şi 160.000 de euro. Tonitza este prezent cu o guaşă- Portret în peisaj, estimat la 8200 de lei, Pallady cu mai multe desene, printre care şi un autoportret- estimat la 3200 de lei, iar Corneliu Baba cu două studii de nud, estimate la 1500 de euro.

O pictură a lui Ion Ţuculescu, Iarnă la Costeşti, este estimată la 35 de mii de euro, o sculptură în lemn a lui Mircea Roman- Fata cu prelată neagră, la 5.000 de euro, iar pânza Bărci la Veneţia, semnată Nicolae Dărăscu, porneşte de la 40.000 de lei. Vârful ofertei este un tablou de Nicolae Grigorescu, Ţărăncuţă cu basma albă, ulei pe lemn, estimat la 150.000 de lei.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?