Cel mai slab leu din istorie. Tensiunile politice aruncă EURO în aer

21 Iunie 2018
Leul pierde teren în faţa euro
Leul pierde teren în faţa euro

Tensiunile politice declanșate de votul controversat în Parlament al codului de procedură penală, urmat de protestele masive din Capitală și în țară, au urcat cursul valutar la un nou maxim istoric.

Tensiunile politice declanșate de votul controversat în Parlament a codului de procedură penală, urmate de proteste masive în Capitală și în țară, au urcat cursul valutar la un nou maxim istoric.

BNR a anunțat joi 21 iunie un nou curs maxim istoric la EURO. Moneda europeană a urcat la valoarea de 4,6695 lei, peste anteriorul record de 4,6679 lei, atins în 23 ianuarie 2018.

Pe piața interbancară moneda europeană urcase în prima parte a zilei dincolo de 4,68 lei.

Și dolarul s-a apreciat semnificativ la cursul oficial anunțat joi de BNR: moneda americană a crescut cu 0,42% până la cotația de 4,0518 lei/dolar. 

Nici francul elvețian nu a scăpat neatins de furtuna de pe piața valutară: francul a ajuns la valoarea de 4,0627 lei, peste cotața de miercuri de 4,04 lei/franc.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Alin
21 Jun 15:44
Nu e numai datorită tensiunilor politice, e legea cererii și ofertei. Când îți pleacă valută din țară prin importuri mai multă decât intră prin exporturi, crește cursul euro. Banii împrumutați de la băncile străine, banii trimiși în țară de românii din străinătate și banii investiți de companiile străine în România pot echilibra balanța, dar investitorii au nevoie în primul rând de stabilitate politică, legislativă și fiscală, apoi de un mediu de afaceri corect, bazat pe concurență loială. Imaginea de țară coruptă,legile modificate peste noapte conduc la un grad ridicat de risc al investițiilor în România, care alungă investitorii mult mai mult decât luptele politice și conduc la o scădere a leului pe termen lung; tulburările politice au efect mai ales pe termen scurt.
Răspunde
0 0
Gelu
22 Jun 20:44
5 Taci, mă! E vina lui Dragnea, evident. Doar n-o fi a lui Iohannis ca n-o revocă pe tută!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?