Cel mai mare grup politic din Parlamentul UE cere acțiuni clare de la PSD

13 Noiembrie 2018
Parlamentul European
Parlamentul European

Grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) cere acţiuni clare din partea Partidului Social-Democrat român (PSD) pentru a combate corupţia şi a arăta voinţă politică pentru funcţionarea adecvată a statului de drept, după ce Parlamentul European a adoptat marţi o rezoluţie nelegislativă privind statul de drept în România.

''În contexul în care România preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE, Parlamentul European va garanta că această preşedinţie nu subminează valorile europene pentru care luptăm asiduu, precum respectarea statului de drept. Din păcate, situaţia din România a continuat să se deterioreze. Iată de ce noi cerem acţiuni clare din partea Partidului Social-Democrat, de guvernământ, pentru a combate corupţia şi a arăta voinţă politică pentru funcţionarea corectă a statului de drept'', notează grupul europarlamentar al PPE, potrivit Agerpres.

Parlamentul European a adoptat marţi rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri, un text care afirmă "profunda preocupare" a eurodeputaţilor faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi "condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti" din luna august.

Ca reacţie la acest vot, eurodeputata Roberta Metsola, coordonatoarea PPE în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a PE, a afirmat: ''În ultimele luni, românii au ieşit pe străzi pentru a-şi face vocea auzită. Aceşti oameni nu doresc decât să fie respectate valorile europene promise atunci când România a aderat la UE. Ei vor un guvern puternic care apără statul de drept. Vocea lor nu a fost ascultată de autorităţile române. Vreau să asigur oamenii din România că Parlamentul European îi vede, le aude vocea şi nu îi va dezamăgi''.

Potrivit reprezentantei PPE, schimbările din sistemul judiciar din România din cursul acestui an sunt opusul a ceea ce cetăţenii europeni aşteaptă de la legislatorii pe care i-au ales pentru a-i reprezenta. ''Oamenii aşteaptă transparenţă, justiţie, stat de drept şi democraţie. Asta merită. Pentru aceasta va lupta grupul PPE - întotdeauna'', a subliniat Roberta Metsola.Eurodeputaţii PPE dau asigurări că vor monitoriza situaţia din România şi vor continua să solicite respectarea valorilor europene - integritate, transparenţă şi justiţie.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Rechemati ambasadorul
13 Nov 15:04
Romania trebuie sa recheme imedita pe dna LTO,ambasadorul României la UE/termenul e pentru consultări ,dar arata o nemultumire a relațiilor/,făcând public aceasta .De altfel,o analiză a activității diplomatilor nu strică ,pentru ca timpul trece,leafa merge si noi cu drag muncim.Se impune si o declarati a MAE,care ,prin ricoseu,să spună ca increderea Ramâniei in UE râmâne neschimbată,cu taote neelinistea factorilor de decizie fata de tratamentul Roamânie la PE.Cunosc diplomatia vestului ca pe prorpiul meu buzunar ,dac nu se reactioneaza,ne cred crestini habotnici,și întorcem obrazul.Numai ca boieri dv ,obrazul e al tarii,nu dispuneti de el.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?