Cel mai contaminat loc din baia ta NU este toaleta. Unde se adună cele mai multe bacterii

14 Martie 2018
Cel mai contaminat loc din baia ta nu este toaleta. Unde se adună cele mai multe bacterii
Cel mai contaminat loc din baia ta nu este toaleta. Unde se adună cele mai multe bacterii

Microbii îşi fac loc pe orice suprafaţă din baie, însă există anumite locuri în care nici măcar nu îţi imaginezi câte bacterii şi alte microorganisme patogene se adună. Cei mai mulţi sunt tentaţi să creadă că toaletă este cel mai contaminat loc din baie, dar în realitate, altfel stau lucrurile.

Podeaua este locul cu cei mai mulţi microbi pe centimetru pătrat, cel puţin asta susţine un profesor în microbiologie de la Universitatea din Ohio, Statele Unite. El spune că mulţimea bacteriilor variază în funcţie de traficul din baie, obiceiurile celor care o folosesc şi modul în care este curăţată podeaua. Chiar la un minut după ce a fost spălată, pe podeaua băii se adună aproximativ 100 de germeni pe centimetru pătrat, iar după aproximativ o oră acest număr creşte la un milion.

Podeaua nu este numai cea mai întinsă suprafaţă din baie, însă este şi cea mai predispusă la murdărie. În scurt timp ea se umple de bacteriile pe care le aducem de afară, reziduri de produse de îngrijire, fire de păr.

La un studiu amănunţit s-a descoperit că pe podele se găsesc stafilococi şi bacterii periculoase precum E.coli, care este responsabilă de problemele digestive şi infecţiile urinare.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?