Cea mai tare funcție de pe telefonul tău! Așa nu trebuie să mai ții minte parole de Wi-Fi

23 Aprilie 2019

Dacă folosești un telefon cu Android, trebuie să știi că Google lucrează la o funcție foarte utilă. Probabil și tu te-ai găsit în situația în care a trebuit să ceri parole de Wi-Fi sau să oferi altcuiva parola ta. Ei bine, uneori e dificil, că dacă nu-i un cuvânt, ci o serie de litere și cifre, e greu de citit și ținut minte. Dar Google are grijă de tine. Iată ce pregătește. 

Următoarea versiune de Android, pe care o va publica Google anul acesta, vine cu cea mai tare funcție. Deocamdată, sistemul de operare e în teste, dar va fi prezentat în vară. Din toamnă o să-l poți avea pe telefoanele compatibile. 

Chiar și în teste, producătorii de telefoane pot vedea ce funcții a pregătit Google și ce schimbări aduce în acestă nouă versiune.

În ceea ce privește parola Wi-Fi, în viitor nu va mai trebui să o scrii pe hârtie. Totodată, nu va mai trebui să te uiți pe modem după acea parolă formată din litere și cifre și nici nu o să mai ai șanse să scrii greșit parola atunci când vrei să te conectezi la o rețea.

Odată cu Android Q vei putea să generezi un cod QR cu parola rețelei Wi-Fi. Cine vrea să se conecteze la acesta trebuie doar să-l scaneze.Cât de inovatoare e funcția din noul Android?

În prezent, există aplicații terțe ce fac asta, însă este bine că și Google aduce asta. În Android Q apeși pe un buton în setările Wi-Fi-ului și se generează un cod QR ce poate fi scanat de alte persoane. Sistemul este bazat pe standardul Wi-Fi Easy Connect care prevede împărtășirea datelor de autentificare prin intermediul unui cod QR.

Această opțiune e așteptată de câțiva ani de utilizatori. Mai ales că pe iPhone există ceva similar și poți da parola altora care sunt în preajmă. Astfel, Google mai recuperează din handicap față de concurență. 

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?