Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: Minus 25,3 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

3 Februarie 2014

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat, în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 25,3 grade Celsius.

Potrivit meteorologului de seviciu de la Stația Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, în Harghita, în ultimele 12 ore, cel mai geros interval a fost între orele 00.30 și 1.30, când a fost înregistrată temperatura de minus 25,3 grade Celsius în municipiul reședință de județ.

De asemenea, meteorologul Florin Borz de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureş a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că temperatura minimă înregistrată la Miercurrea Ciuc în noapte de duminică spre luni a fost cea mai scăzută din ţară şi din actualul sezon.

Dimineața de luni este deosebit de geroasă și în celelalt localități ale județului Harghita, minimele înregistrate până la ora 8.30 fiind de minus 24,7 grade Celsius la Joseni și minus 19,9 grade la Toplița.

La Odorheiu Secuiesc și la stația meteo de pe vârful Bucin, termometrele au înregistrat temperaturi mai ridicate datorită fenomenului de inversiune termică, minimele măsurate fiind de minus 4,6 grade Celsius și minus 3 grade Celsius.Florin Borz a mai spus că regimul temic actual nu se va schimba până la jumătatea săptămânii, vremea menținându-se geroasă în Harghita, unde temperaturile vor scădea noaptea și dimineața sub minis 20 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s­-a înregistrat în anul 1987, la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ALEXANDER RACKOZY GITENSTEIN
03 Feb 13:10
DA INTRADEVAR E FOARTE FRIG LA CIUC ,DAR LUMEA E OBISNUITA PENTRU CA AU FOST SI -47 DE GRADE IN ALTI ANI !!! ACUM E SENIN ,GER SI MUNTII HARGHITEI NU SE POT VEDEA DIN CAUZA CETII DE LA POALELE MUNTIILOR !!! LUMEA CIRCULA XCA IN ORICE ALTA ZI NORMALA!!! CHIAR SI COPII FOARTE MICI SUNT PE AFARA CU PARINTII SAU BUNICII !!! LUMEA ISI PLIMBA SI CAINII PE VREMEA ASTA !!! DECI E CEVA NORMAL IN MIERCUREA-CIUC CHIAR SI LA - 25,3 GRADE SA IESI SA FACI PIATA ,SA-TI PLIMBI COPII SI NEPOTEII SAU CATELUL!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?