Cea mai rară specie de urangutan, la un pas de dispariție. Vinovații...

6 Martie 2019

Cea mai rară specie de urangutan ar putea fi împinsă spre dispariţie după ce o instanţă indoneziană a aprobat construirea unui baraj în insula Sumatra, au indicat activiştii pentru mediu, citaţi de BBC.

Barajul, cu un cost de construcţie evaluat la 1,5 miliarde de dolari, va fi amplasat în pădurea Batang Toru din provincia Sumatra de Nord.

În regiune trăiesc însă urangutanii Tapanuli, care au fost identificaţi ca specie distinctă abia în 2017. Doar 800 dintre aceştia trăiesc în prezent sălbăticie şi toţi în acest ecosistem.Barajul hidroenergetic, programat să fie finalizat în 2022, va fi construit chiar în inima pădurii tropicale Batang Toru, care găzduieşte, de asemenea, alte specii rare precum Hylobates agilis (o specie de gibon) şi Panthera tigris sumatrae (tigrul de Sumatra).

Construcţia va furniza energie electrică provinciei Sumatra de Nord şi va fi operat de compania indoneziană PT North Sumatra Hydro Energy.

Potrivit ziarului Jakarta Post, barajul va fi construit de firma chineză de stat Sinohydro, iar Banca Chinei va fi una dintre cele câteva bănci internaţionale care finanţează proiectul.

Grupul pentru protecţia mediul înconjurător, Forumul Indonezian pentru Mediu (Walhi) a intentat la începutul acestui an un proces împotriva administraţiei din Sumatra de Nord, contestând decizia sa de a lumină verde proiectului.

Cu toate acestea, Curtea Administrativă din Medan, capitala Sumatrei de Nord, a respins acum procesul, deschizând calea pentru construirea barajului. Potrivit judecătorilor, o propunere care detalia impactul proiectului asupra mediului a fost găsită a fi în concordanţă cu reglementările existente.

 

Sursa


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?