Cea mai mare pensie din România, cât jumătate de mașină. Unde se duc atâția bani

26 Iunie 2016

Cel mai mare cuantum al pensiei din sistemul public de stat este de 28.825 de lei și este achitat unei persoane din București, conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice, la solicitarea Agerpres.

Celui care are această pensie i se aplică următoarele rețineri: 5,5% contribuția de asigurări sociale de sănătate și 16% cota de impozit. Astfel, după aplicare acestor rețineri, pensia netă a fost de 23.090 de lei, scrie Agerpres. Și asta în condițiile în care o mașină autohtonă, cu dotări decente, ajunge la circa 50.000 de lei.

Practic reținerile pentru aceasta sunt mai mari decât pensia medie care este de 885 de lei. Cea mai mică pensi din România este de doar 400 de lei. la data dce 31 mai 2016 în sistemul de pensii erau înregistrate 5,1 milioane de  persoane.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?