Cea mai mare fabrică de reciclare a deşeurilor electronice şi electrocasnice din Europa de Est s-a deschis lângă Buzău

29 Aprilie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Lângă Buzău s-a deschis cea mai mare fabrică de reciclare a deşeurilor electronice şi electrocasnice. Chiar dacă sunt vremuri dificile şi oamenii renunţă mai greu la apartele din casă, investitorii nu se tem că vor rămâne fără materie primă, pentru că România este obligată de legislaţia europeană să recicleze mult mai multe deşeuri.

Deşeurile intră pe linia de desfacere care asigură atât dezasamblarea lor cât şi extragerea substanţelor periculoase. "Freonul este absorbit din camera de peretizare, este lichefiat cu ajutorul unei instalaţii care îl transformă în stare lichidă, şi ajunge să fie îmbuteliat în nişte recipiente care ulterior ajung la staţii de tratare", a declarat directorul firmei de reciclare, Radu Clinciu.

Peste 50 de frigidere pot fi distruse într-o oră. Nu degeaba fabrica de reciclare de la Buzău este cea mai mare din Europa de Est. Mai greu se va găsi materia primă, pentru că românii se despart greu de vechile aparate.

Fabrica de reciclare de lângă Buzău are o capacitate de 50.000 de tone pe an, iar investiţia a fost de zece milioane de euro. În prima fază, vor fi 40 de angajaţi, dar până în 2012 numărul lor va creşte de aproape patru ori. Potrivit normelor europene, România e obligată să colecteze anual patru kilograme de deşeuri pe cap de locuitor. Anul trecut s-a adunat mai puţin de un kilogram. Dacă lucrurile nu se îndreaptă, ţara noastră riscă amenzi de 200.000 de euro pe zi.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?