CE va da în judecată Bulgaria pentru că nu are o reţea adecvată de distrugere a deşeurilor în Sofia

20 Noiembrie 2009
Comisia Europeană (CE) va deschide proces Bulgariei la Curtea Europeană de Justiţie pentru că nu a implementat corect legislaţia UE privind gestionarea deşeurilor, în sensul că nu a realizat o reţea adecvată de distrugere a deşeurilor în capitala ţării până la momentul aderării la Uniunea Europeană.

În prezent, Sofia se bazează pe depozitul de deşeuri vechi Sudohol care nu îndeplineşte standardele comunitare, deşi capitala ar putea beneficia de fonduri nerambursabile pentru a-şi îmbunătăţi infrastructura privind deşeurile. O soluţie în acest sens se prefigurează abia pentru anii următori, a precizat CE într-un comunicat postat pe pagina sa de internet.

Bruxelles-ul a trimis Bulgariei primul avertisment în octombrie 2007 privind măsurile insuficiente luate pentru a realiza o reţea integrată de instalaţii de distrugenere a deşeurilor menajere din Sofia. Cea mai importantă deficienţă constatată de CE s-a referit la lipsa unui sistem şi a instalaţiilor de recuperare şi distrugere a deşeurilor menajere ale oraşului, a depozitelor temporare de trasfer şi a echipamentelor de pretratare adecvată a deşeurilor.CE a trimis avertismentul final în decembrie 2008, iar după ce a analizat cu atenţie răspunsul autorităţilor bulgare, Comisia a decis că Sofia nu va avea facilităţile necesare mulţi ani de acum înainte. Deşi autorităţile au luat unele măsuri pentru planificarea unui sistem integrat de management al deşeurilor în Sofia, există încă incertitudini privind momentul în care instalaţiile vor fi funcţionale.Sursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?