Ce trebuie să ştii despre astm că să-l ţii sub control

11 Mai 2016
Ce trebuie să ştii despre astm că să-l ţii sub control
Ce trebuie să ştii despre astm că să-l ţii sub control

Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome că lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuşe. Afecţiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticaţi cu astm pot duce o viaţă normală, activă, dacă respectă câteva reguli simple: iau medicamente prescrise de medic, merg la controale periodice, nu fumează, se feresc de polen, praf şi par de animale, învaţă să îşi dea seama când astmul lor se agravează şi cum trebuie să reacţioneze.

„Astmul este o boală care poate fi ţinută sub control. Este important că pacienţii să ştie că pot duce o viaţă normală dacă îşi iau tratamentul şi se feresc de factorii de risc.” spune Prof. Dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi reprezentantul GINA (Global Iniţiative for Asthma) în România. „Pe www.invingeastmul.ro pacienţii au la dispoziţie un test de autoevaluare a controlului astmului ” adaugă Prof. Dr. Mihălţan

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?