Ce trebuie să ştii dacă îţi cauţi "cu disperare" un job la începutul anului

2 Ianuarie 2014
Riscurile celor care vor să-şi schimbe jobul
Riscurile celor care vor să-şi schimbe jobul

Angajaţii care îşi caută în mod „disperat” un alt job riscă să devină neproductivi şi pot fi daţi uşor afară de şefi se arată într-un studiu recent.

Cei care vor să facă o schimbare în carieră trebuie să evalueze bine şansele de a obţine o ofertă din partea altui angajator înainte de a decide să plece din companie, pentru că, în cazul în care jobul pe care îl vizează se „eliberează" greu, riscă să devină neproductivi la actualul loc de muncă, spune Sorina Donisa, country manager al firmei APT.

„Important este ca angajaţii care vor să îşi schimbe locul de muncă al începutul anului să îşi clarifice ce tip de activitate vor, lista  condiţiilor pe care şi le doresc şi care sunt concesiile pe care le pot face pentru un nou job. Trebuie să ţină seama de ofertele existente în compania la care lucrează deja sau pe piaţa muncii. În funcţie de specializare, este posibil să găsească ceva foarte repede sau, dimpotrivă, să caute activ luni de zile, iar în tot acest timp atenţia să fie distrasă de la jobul actual şi performanţa să scadă", explică Sorina Donisa.

Managerul APT mai spune că, deşi angajaţii care vor să îşi schimbe locul de muncă la începutul anului ar trebuie să fie atenţi la oportunităţile de promovare sau de schimbare din cadrul companiei pentru care lucrează, aceştia au mari şanse să găsească şi alte oferte într-un timp relativ scurt, potrivit zf.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?