Ce sunt trigliceridele şi cât de periculoase pot fi

23 Februarie 2016
Cu siguranţă aţi auzit de trigliceride. Iată ce sunt, de fapt, acestea. Mergeţi la medic dacă....
Cu siguranţă aţi auzit de trigliceride. Iată ce sunt, de fapt, acestea. Mergeţi la medic dacă....

Ce sunt trigliceridele? Grăsimi! Trigliceridele sunt un soi de lipide (grăsimi naturale) care se găsesc în sânge; ele conţin un compus chimic format dintr-o moleculă de glicerol şi trei de acizi graşi.

Trigliceridele se află în majoritatea grăsimilor şi uleiurilor vegetale şi animale, şi, asemeni colesterolului, pot avea efecte adverse asupra organismului uman (atunci când sunt consumate excesiv).

Ele sunt în acelaşi timp şi o sursă vitală de energie, precum şi cea mai comună formă de grăsime întâlnită în corp. Trigliceridele provin din alimentele consumate, dar pot fi şi sintetizate de către ficat, sub formă de grăsimi, carbohidraţi şi proteine.

Organismul uman transformă mâncarea îngurgitată în calorii; foloseşte o parte dintre acestea în scopuri energetice, în timp ce restul sunt înglobate sub formă de trigliceride şi purtate de sânge prin corp, apoi depozitate sub formă de celule grase.

Caloriile în exces se păstrează sub această formă, indiferent de tipul alimentelor pe care le consumi. De aceea, cu cât produci mai multe calorii decât poate organismul să ardă, cu atât există mai multe şanse să te îngraşi. Totodată, nivelul trigliceridelor din sânge se va resimţi, înregistrând cote crescute la analizele medicale.Sursa: descopera.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?