Ce SFATURI dă CIA agenţilor săi atunci când călătoresc în străinătate - dezvăluiri WikiLeaks

13 Martie 2017

Graţie dezvăluirilor făcute de WikiLeaks, întreaga lume poate cunoaşte sfaturile date de CIA agenţilor săi atunci când călătoresc în străinătate. Iar unele dintre ele sunt chiar utile!

1. Spune-i băncii tale că vei călători în străinătate

CIA-ul îşi sfătuieşte agenţii să îşi anunţe din timp banca dacă vor călători, de exemplu, în Germania, orice activitate percepută ca fiind suspectă -plătirea unor mese la restaurant într-o altă ţară- putând duce la blocarea cardului bancar. Ar trebui să întrebi banca şi care sunt comisioanele pentru folosirea cardului într-o altă ţară.2. Nu lăsa lucruri de valoare în camera de hotel

CIA le spune agenţilor să nu lase "nimic electronic sau sensibil în camera de hotel". Dacă ai un seif în cameră, încuie-ţi obiectele de valoare şi banii de fiecare dată când pleci din cameră. Dacă nu are seif, încuie-ţi valiza de călătorie şi asigură-te că ai GPS-ul pornit la tabletă, de exemplu.

3. Păstrează-ţi calmul în aeroport!

Turiştii care vor fi luaţi departe pentru a fi controlaţi suplimentar sunt, de obicei, cei agitaţi, cărora le tremură mâinile, care transpiră sau au faţa roşie, dar şi cei care nu menţin contactul vizual, îşi învaţă CIA agenţii. Aşa că ar trebui să îţi păstrezi calmul, chiar dacă se întâmplă să fii ales pentru un control suplimentar, scrie Mic.com.

4. Informează-te despre alte ţări şi culturi

Documentele WikiLeaks avertizează călătorii ca, dacă ajung în Germania duminică dimineaţă, să se aştepte să găsească magazinele închise şi doar unele restaurante deschise. Tot CIA le spune agenţilor "benzinăriile nu sunt locuri recomandate pentru o mâncare bună".

5. Cheltuieşte-ţi banii în moneda naţională în duty free

CIA îşi sfătuieşte agenţii, pe un ton prietenos şi glumeţ (!) să îşi cheltuiască banii rămaşi în magazinele duty free, "pentru că sunt extraordinari şi merită", recomandându-le chiar un whisky, dar şi să plece din ţara respectivă cu cât mai puţini bani în moneda naţională.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?