Ce se întâmplă în creierul tău atunci când se declanșează sentimentul de frică

7 August 2019

O echipă de neurologi de la Universitatea din California a realizat un experiment înspăimântător prin intermediul căruia au reușit să afle cum apare frica și cum este procesată de creierul uman.

Frica ne aduce, în mod paradoxal, avantaje pe care nici măcar nu le conştientizăm şi este, într-o lungă serie de cazuri, cea care ne salvează, de fapt viaţa. Practic aceasta ne dă semnalul de „luptă sau fugi".

„Analizarea reacțiilor cerebrale în momentul unei frici intense ne-ar putea ajuta să găsim un antidot pentru tratarea tulburărilor de anxietate", a declarat Jack Lin, profesor de Neurologie Clinică. „Deși modul de testare nu e tocmai convențional, tot procesul greoi pentru pacient este doar spre binele și sănătatea sa mentală".

La studiu au participat nouă participanți curajoși care au primit ca sarcină să urmărească o serie de de scene neliniștitoare din filme horror, în timp ce o cască de electrozi atașată pe capul lor va înregistra activitatea neuronală din amigdală și hipocamp (părți ale creierului cruciale pentru emoție și memorie).

„Prin folosirea acestei metode, putem să vedem și să înțelegem cum creierul procesează informația de la o millisecundă la alta", a mai declarat Jack Lin.Ce se întâmplă în creier atunci când ne este frică

Oamenii de știință este că atunci când cineva vede o imagine înspăimântătoare, amigdala extrage proiecția acelei informații pentru a realiza importanța pe care o are pentru supraviețuirea zilnică a pacientului, iar apoi trimite știrea respectivă la hipocamp, pentru a-l atenționa. Studiul este relevant pentru că acest proces de înregistrare a informației se petrece doar în cazul imaginilor înfricoșătoare, dar nu și în al celor liniștitoare sau neutre.

Cu toate că studiul în sine este dificil și greu pentru participant, misiunea are scopul de a identifica metodele cele mai potrivite pentru terapia persoanelor care suferă de anxietate. Sperăm totuși că modalitatea este eficientă și că sărmanii oameni nu au suferit degeaba, pentru progresul științific.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?