Ce se întâmplă cu persoanele care mor în Săptămâna Mare. E înfricoșător

26 Aprilie 2019

A mai rămas puţin timp până când creştinii ortodocşi vor sărbători Paştele, această perioadă fiind unică în Biserică atât din punct de vedere liturgic, cât şi duhovnicesc.

Săptămâna mare sau Săptămâna Patimilor, aşa cum mai este numită, este specială pentru credincioşi, întrucât le luni până vineri în bisericile ortodoxe sunt oficiate slujbe de Denii.

Cuvântul "denie" vine de la slavonescul "vdenie" şi înseamnă priveghere sau slujbă nocturnă. Mai mult de atât, conform credinţelor populare,  în Săptămâna Mare nu se lucrează, iar cine îşi dă ultima suflare în aceste zile va merge în iad, pentru că „Raiul este închis”.

De asemenea, se spune că persoane care mor în săptămâna de după Învinere - Săptămâna Luminată - ajung direct în rai.

Vineri seara este oficiată Denia pentru Sâmbăta Mare: cutremurătoarea slujbă a Prohodului Domnului. Retrăim îngroparea lui Hristos cu trupul şi pogorârea la Iad cu sufletul, pentru a ridica din stricăciune şi Moarte pe Adam şi Eva dimpreună cu toţi cei adormiți de-a lungul veacurilor.Sâmbată seara – Slujba Învierii Domnului reprezintă încununarea celor șase Denii din Săptămâna Patimilor Omul este restaurat, este repus pe tronul Vieţii, pentru care dintru început a fost creat.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?