Schimbare controversată pentru tichetele de vacanță. Ministerul Turismului se opune

18 Martie 2019

Angajații ar putea avea de ales între a primi tichete de vacanță sau contravaloarea lor în bani. Este propunerea unui parlamentar care e deja contestată de oficialii din turism. Aceștia spun că o astfel de măsură ar anula avantajul susținerii turismului intern și va avea ca efecte pierderi pe toată linia.

Un parlamentar ALDE propune ca voucherele de vacanță să fie acordate angajaților pentru cheltuieli ocazionate de concediul de odihnă în regim de turism intern. Dacă voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă, arată proiectul.

În expunerea de motive, inițiatorul proiectului spune că tichetele valorice reprezintă unul dintre cele mai populare instrumente de motivare în rândul angajaților, iar potrivit unui studiu cei mai mulți dintre aceștia preferă bonurile de masă.

Ministerul Turismului nu susține o asemenea propunere, potrivit TVR. În plus, reprezentanții din industria hotelieră spun că inițiativa ar anula avantajele sociale pentru angajați, dar și susținerea turismului autohton.

Peste un milion de salariați din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?