Ce să NU faci niciodată imediat după ce ai mâncat

25 Septembrie 2018

Iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le eviţi după ce ai luat masa, deoarece îngreunează sau împiedică digestia.

1. Nu fuma. Experimentele experţilor au arătat că o ţigaretă fumată imediat după masă are acelaşi efect pe care l-ar avea 10 ţigări, scrie doctorulzilei.ro.

2. Nu mânca fructe. Dacă mănânci fructe imediat după masă, acestea rămân în stomac împreună cu restul alimentelor. De aceea este recomandat să mănânci fructele la cel puţin o oră după masă sau cu o oră înainte. De preferat este să mănânci fructele dimineaţa pe stomacul gol pentru ca organismul să folosească toţi nutrienţii şi să ai energie.

3. Nu bea ceai deoarece frunzele de ceai conţin o mare cantitate de acid. Această substanţă îngreunează digestia, de aceea e indicat să consumi ceaiul la o oră după masă.

4. Nu face baie. Baia fierbinte creşte fluxul de sânge din mâini şi picioare şi scade cantitatea de sânge din zona stomacului, lucru care va slăbi sistemul digestiv.

5. Nu dormi. În timpul somnului de după-amiază, digestia este mult încetinită, de aceea apare refluxul gastric. În plus, un studiu al Universităţii din Birmingham a demonstrat că persoanele care obişnuiesc să doarmă după masa de prânz prezintă cu 26% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de diabet, pentru că în somn organismul nu mai produce insulină.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?