Ce să nu faci niciodată când tună şi fulgeră: Îţi poţi risca viaţa!

24 Iunie 2019

Furtunile se țin lanț, multe dintre acestea cu fulgere și trăsnete care pot pune în pericol viața celor surprinși în câmp. Iată tot ce trebuie să știi în cazul în care eși surprins de furtună în câmp deschis!

1.Primul lucru pe care îl puteți face pentru a preveni o tragedie este să verificați prognoza meteo și, dacă puteți evita, să nu ieșiți în câmp în intervalul în care se anunță furtuna.

2.Dacă sunteți afară în aer liber, îndepărtați-vă de tot ce este din metal.

3.Adăpostiți-vă în mașină, în casă sau într-un șopron dacă aveți această posibilitate.

4.Nu vă adăpostiți niciodată sub un copac.5.Dacă sunteți într-un grup, se recomandă să nu stați împreună, ci să rămână o distanță de măcar 3 metri între o persoană și alta. Se reduce astfel șansa de a se transfera electricitatea de la o persoană la alta.

6.Nu țineți asupra dumneavoastră niciun obiect metalic pentru că vă creșteți riscul de a fi lovit. Curentul va fi condus prin acest obiect și apoi prin corpul dumneavoastră. Este valabil și dacă aveți în spate un rucsac ce are un cadru de metal.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?