Ce s-ar întâmpla dacă întreaga populaţie a lumii ar trăi într-un singur loc

4 Octombrie 2016

Această întrebare antrenează din ce în ce mai mult dorinţa de studiu a cercetătorilor, generând, la rândul ei, o alta: dacă acest lucru ar fi posibil, cât spaţiu ne-ar reveni fiecăruia? 

Răspunsul la această întrebare depinde de modul în care ne imaginăm această situaţie: oameni stând doar într-o singură cameră sau dispunând şi de spaţiu în aer liber, precum grădini sau spaţii destinate animalelor pe care le deţin.

RealLifeLore oferă exemplul unor oraşe cu o populaţie ridicată în încercarea de a găsi un răspuns. La ora actuală, Singapore este ţara cu cea mai densă populaţie, unde locuiesc aproximativ 7.605 oameni pe kilometrul pătrat.

Această rată a populaţiei într-un spaţiu atât de restrâns ar însemna ca toţi cei 7,4 miliarde de locuitori ai Pământului să locuiască într-un oraş de mărimea Texasului, Oklahomei şi Louisianei la un loc (acest spaţiu ar măsura un milion de km pătraţi).

Un exemplu concret în acest sens este cazul oraşului Kowloon Walled din regiunea Hong Kong-ului în care locuiau, înainte să fie demolat în anul 1987, 33.000 de oameni într-un spaţiu egal cu aproximativ trei terenuri de fotbal.

Însă, ceea ce încearcă acest studiu să demonstreze este faptul că, odată cu încălzirea globală, numărul spaţiilor locuibile ale planetei vor fi în scădere.

Mai mult decât atât, se estimează că la sfârşitul acestui secol, populaţia globului va creşte la 11 miliarde, populaţie care va avea nevoie de spaţiu locuibil, lucru care se va întâmpla pe fondul celor menţionate anterior, a scăderii numărului spaţiilor. Ceea ce devine şi mai îngrijorător este faptul că aceşti oameni vor avea nevoie de resurse.

Cercetătorii din Australia au afirmat că mai mult de jumătate din suprafaţa Pământului va deveni nelocuibilă din cauza efectelor încălzirii globale, iar o zonă care va fi afectată sever în următoarele sute de ani este Golful Arab, iar oraşe precum Doha, Abu Dhabi sau Bandar Abbas nu vor mai putea fi locuibile.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?