Ce înseamnă când primeşti un trandafir roşu? Dar când primeşti zece? Semnificaţia fiecărui gest

20 Iunie 2018
Ce înseamnă când primeşti un trandafir roşu? Dar când primeşti zece? Semnificaţia fiecărui gest
Ce înseamnă când primeşti un trandafir roşu? Dar când primeşti zece? Semnificaţia fiecărui gest

În limbajul florilor, trandafirul roșu exprimă o iubire intensă și, se speră, eternă. Însă, fie că sunt albi, galbeni, roz sau roșii, numărul lor transmite și el un mesaj. Prin urmare, numărul florilor oferite variază în funcție de împrejurări, scrie passionsante.be. De obicei se oferă flori într-un număr impar, însă există și cazuri când numărul lor poate fi par, dacă se dorește transmiterea unui anumit mesaj fiindcă nu numai tipul și culoarea semnifică ceva, ci și numărul de fire.

De exemplu, un fir de trandafir este sinonim cu dragoste intensă la prima vedere, iar două se oferă pentru a cere iertare. În jur de zece trandafiri înseamnă mulțumiri aduse persoanei iubite sau însoțesc o cerere în căsătorie. Cine este galant poate oferi în dar și două duzini de trandafiri, iar trei duzini reflectă o iubire mare și alcătuiesc un buchet de logodnă.

Numărul de trandafiri poate evoca și un element important al relației, cum ar fi lunile sau anii petrecuți împreună, aniversarea unei întâlniri, căsătoria sau cifra purtătoare de noroc a cuplului, scrie Agerpres.

Rozul evocă tandrețe și blândețe, albul reprezintă dragostea pură, portocaliul este carnal, iar galbenul trimite mai degrabă la împăcare.

Amestecul de culori permite exprimarea unui amestec de : trandafiri roșii și roz pentru o iubire ca în prima zi, albi și portocalii pentru o relație durabilă, iar roșii și galbeni pentru o împăcare dorită. Buchetul poate fi personalizat cu o carte de vizită, se pot adăuga o bijuterie, o cutie cu bomboane, o mică sticlă de șampanie sau o sticluță cu parfum, în funcție de imaginație și...inimă. 
 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?