Ce este "jaboya". Locul unde femeile plătesc în natură, nu cu bani

9 Aprilie 2016
Sex, nu bani
Sex, nu bani

În Kenya, cea mai veche monedă de schimb este sexul. Cel puţin pentru femei. Un reportaj realizat de BBC ilustrează drama pe care o trăiesc femeile din această ţara africană.

Sub soarele arzător, pescarii încep târguielile cu cei care se arată interesaţi să le cumpere marfa. Majoritatea femeilor speră să facă un mic profit cumpărând de aici şi vânzând apoi peştele către magazinele locale.

Dar în această zonă săracă din Kenya, tranzacţiile dintre pescari şi femei sunt foarte rar unele financiare. Moneda de schimb este sexul: femeile îşi vând corpurile în speranţa că vor obţine în schimb un profit mai bun.

Această practică este cunoscută drept „sex pentru peşte", iar în limba Luo, vorbită acolo, se numeşte „jaboya".

„Sunt forţată să plătesc cu sex pentru peşte pentru că nu am de ales", spune Lucy Odhiambo, în vârstă de 35 de ani. Ea este văduvă şi mamă a cinci copii, iar, din cele povestite de ea, femeile sunt considerate în acea zonă o marfă.„De obicei fac sex cu un pescar sau doi pe săptămână. Ştiu că mă pot îmbolnăvi, dar nu am încotro", a mai povestit femeia.
Statisticile îi susţin, afirmaţiile pentru că, în zona unde sexul este monedă de schimb, rata infectării cu HIV a populaţiei este de 15%, dublă faţă de media naţională.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?