Ce este, de fapt, deochiul. Singurul descântec care are efect

8 Februarie 2019
DEOCHIUL: realitate sau superstitie? Iată care este adevărul şi cum poţi să scapi de starea de rău!
DEOCHIUL: realitate sau superstitie? Iată care este adevărul şi cum poţi să scapi de starea de rău!

Ce este deochiul? Este o uitătură ori o vorbă care poate vătăma un om, copil sau un animal, şi este cel mai des fără voia celui ce deoache. 

Deocheatul se poate face fără răutate, din plăcerea de a te miră sau de a laudă peste măsură, fără nici un gînd de a aduce vreun neajuns. Unele persoane au această însuşire de cînd s-au născut iar altele au căpătat-o de-a lungul vieţii, din cauza anumitor împrejurări. Acestea se pot deochea şi ele singure atunci cînd se arată peste măsură de fericite de ele însele.

Cel mai adesea copiii, fetele frumoase, bolnavii, femeile care alăptează (de aceea nu se lasă să între în casă om străin, după ce femeia a născut) precum şi mirele şi mireasă în ziua nunţii şi imediat după aceea.

Cum se mainifestă deochiul? El are semne sigure şi, dacă nu le cunoşti ori de multe ori nu le iei în seama, boală de deocheat poate fi lungă şi uneori chiar foarte gravă. Primul semn este iscarea din senin de mari dureri de cap şi căscatul încontinuu, deşi persoanei respective nu-i este pic de somn. Copiii se aprind la faţă, le ţiuie urechile şi au călduri mari, iar adulţii sunt apucaţi de vărsături sau le curge sânge din nas

Mai mult de jumătate din români sunt convinşi că anumite persoane le pot provoca stări de rău doar privindu-i cu admiraţie ori cu invidie.Descântec de deochi

Luăm cărbuni înfocaţi şi tapând câte unul într-un vas, zicem:

Pasăre neagră,
Pasăre galbenă,
Săi în ceri,
Săi în pământ,
Săi în piatră seacă,
Piatră-n patru crapă.
Da nu crapă piatră,
Ci crapă (cutare).
De-i deochiat
De cocon, de cocoană,
De fecior, de faţă,
Ori de vâj, ori de baba,
Ori de ţigan, ori de ţigancă,
Ori de jidan, ori de jidancă,
Crepe-i-se tatele,
Versă-i-se laptele,
Sară-i ochii că şi stropii.
Să rămâie curat
Şi luminat
Că argintul cel curat,
Că vinul strecurat.

Sursa: descantecededeochi.com

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Octavian Athanasiu
10 Feb 07:56
Ochiul pismaş. Există în molitfelnic -cartea de rugăciune a preotului ortodox - o rugăciune specială pentru deochi. Nu folosiţi descîntece, incantaţii ... !!! Folosiţi ageasma şi rugaţi-vă mai des. Cei care din diverse motive nu sunt acoperiţi de harul dumnezeiesc sunt susceptibili de deochi.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?