Ce este, de fapt, NONI. E supranumit fructul zeilor

5 Mai 2018

Fructul noni este întrebuinţat ca aliment în ţările din Asia şi Australia, dar de beneficiile fructului noni ne putem bucura, de asemenea, consumându-l şi noi sub formă de suplimente naturiste: capsule sau sirop de noni.

Beneficiile fructului noni

Noni se foloseşte îndeosebi în Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de Sud, unde proprietăţile sale terapeutice sunt bine cunoscute.

1. Alcaloizi

S-au descoperit în compoziţia fructului noni o serie de alcaloizi cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii precum ar fi:

Xeronina: activator enzimatic şi stimulator al sistemului imunitar.

Damnacantal: anticancerigen şi stimulator al sistemului imunitar, îndeosebi al macrofagelor.

2. Tonic general

Fructul de noni şi sucul obţinut din acest fruct este un foarte bun tonic general, pentru a reda vitalitatea întregului organism, prin proprietăţile sale stimulatoare, antimicrobiene şi analgezice.

Sucul de noni este foarte indicat în perioadele de stres fizic sau psihic.

3. Vitamine şi minerale

Fructul noni conţine vitamine, minerale, oligoelemente, enzime, antioxidanţi. Noni conţine vitaminele: A, C, beta-caroten, B3. Fructul noni este bogat în minerale precum seleniu, deosebit de important pentru imunitate, fier şi potasiu.

4. Antimicrobian

Fructul noni are în compoziţie agenţi antibacterieni naturali, antivirali şi antifungici. Anumite substanţe din compoziţia fructului noni, cum ar fi acubina, rubiadina şi alazarina, sunt antibiotice naturale. De aceea, fructul noni se foloseşte în Asia pentru tratarea gastroenteritelor bacteriene produse de infecţiile cu E.coli, salmonella, shigella.

5. Protecţie cardiovasculară

Fructele de noni conţin un fitosterol vegetal cu acţiune hipocolesterolemianta, care reduce depozitele de colesterol de la nivelul vaselor. De asemenea, scopoletinul, o substanţă întâlnită în noni este vasodilatatoare naturală, având proprietăţi hipotensive.

6. Aminoacizi

Fructul noni conţine numeroşi aminoacizi importanţi pentru buna funcţionare a organismului:

• alanină;
• arginină cu rol important în detoxifierea organismului;
• cistină;
• glicină;
• prolina;
• tirozină: precursor al dopaminei, adrenalinei şi hormonilor tiroidieni.

Fructul noni conţine şapte din cei nouă aminoacizi esenţiali, denumiţi aşa datorită faptului că nu se pot sintetiza în organism, fiind necesar aportul extern, din alimentaţie.

Sursa: timpul.md

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?